kender olaj
Modern plasztika Szolgáltatás Hidegen préselt kender olaj

Hidegen préselt kender olaj

kender olaj

A kender növény magjából rendkívül magas gyógyértékű olaj sajtolható ki, amely a növényi zsiradékok között az egyik legnagyobb mennyiségben tartalmaz esszenciális zsírsavakat. Fontos, hogy az esszenciális zsírsavakat a test nem képes önmaga előállítani, ezért ezeket a zsírokat a táplálkozás során magunknak kell bejuttatnunk a szervezetünkbe.

A hidegen sajtolt kender olaj gyógyhatása kiemelkedő, többek között mert tartalmazza a két legfontosabb esszenciális zsírsavat, az omega3-at, és az omega6-ot, nem mellékesen a szervezet számára kifejezetten ideális arányban, továbbá nagy mennyiségben tartalmaz gamma-linolén savat, ami kifejezetten hasznos a szervezetünk számára. A kender olajnak kifejezetten erős az immunrendszert erősítő hatása.

Mivel a krónikus gyulladások gyakori kiváltó oka a gyenge immunrendszer, a hidegen sajtolt kender olaj fogyasztásával sokat tehetünk immunrendszerünk erősítéséért. Hatékonyan segítik a szervezetünket ízületi gyulladás, krónikus húgyhólyag gyulladás, a gyomorfekély és a fekélyes vastagbélgyulladás, valamint egyéb krónikus bélgyulladások esetén is. Hatásosak az ízületi bántalmakkal és gyulladásokkal járó rendellenességek, valamit mozgásszervi rendellenességek kezelésében, például a sportolás után komoly segíthet nyújtanak az izmok regenerálásában.

A kender olaj fontos szerepet játszhat a cukorbetegség elleni küzdelemben, különösen a cukorbetegség eredetű idegbántalmak enyhítésében fejti ki jótékony hatását. Nők esetében pedig a menstruáció előtt fellépő görcsök, fájdalmak enyhítésében segíthet.

Vélemény, hozzászólás?

Related Post