medence vízszigetelés
Modern plasztika Építkezés Jobb, ha nem marad ki a medence vízszigetelés!

Jobb, ha nem marad ki a medence vízszigetelés!

medence vízszigetelés

A klímaváltozás nem csak egy olyan dolog, amivel a tudósok riogatják az embereket, mert ma már mindenki a saját bőrén tapasztalhatja azt meg. A kora tavaszi gyakran +30 ℃ semmilyen téren sem nevezhető megszokottnak. Ez ellen viszont sokat tenni nem lehet, csak megpróbálhatunk alkalmazkodni. Egy saját kis strand kialakítása a felüdülés helyszíne lehet minden esetben. Amennyiben tartós megoldásban gondolkodunk, akkor a medence vízszigetelés sem maradhat ki a sorból. Bár már kaphatók igen tartós gumi, vagy fémvázas melencék, de amennyiben van hely és elhatározás, akkor bátran dönthetünk a vasbeton szerkezetek mellett. Ezek tartósságának kulcsa viszont az alapos medence vízszigetelés.

Miért kell egyáltalán a medence vízszigetelés?

A beton egy igen ellenálló anyag, de a nedvességet a pórusos szerkezete miatt könnyen átengedi magán. A szerkezeti stabilitást adó vasszerkezet pedig nem szereti a vizet, mert annak hatására könnyen rozsdásodhat. Ha tehát nem akarjuk, hogy tönkremenjen gyorsan az épített szerkezet, valamint elveszítsük a vizet a rendszerből, akkor a medence vízszigetelés nélkülözhetetlen lépés. Már csak az a kérdés, hogy miként és mivel végezzük ezt?

Többféle módon történhet a medence vízszigetelés

A piacon már nagyon sokféle terméket kínálnak, amivel a medence vízszigetelés könnyen kivitelezhető. Ezek közül az egyik igen kiváló komponens a Sikalastic®-152 kétkomponensű cementhabarcs. Ezt kimondottan rugalmas felületekhez tervezték. Sok felületen állja meg a helyét, köztük a medencék esetében is. Érdemes próbára tenni és kihozni belőle a legtöbbet.

Vélemény, hozzászólás?