pecsétgyűrű
Modern plasztika Webáruház Hogyan kell használni a pecsétgyűrűt?

Hogyan kell használni a pecsétgyűrűt?

pecsétgyűrű

Ez egy nagyon gyakori kérdés, amit a mai napig sokan feltesznek maguknak. Amikor elkezdődik a pecsétgyűrű készítésének folyamata, különböző szokások vannak a használatára, amelyek a származási országtól és a hagyományoktól függően változnak. Egyértelművé kell tenni, hogy a pecsétgyűrű viselése egyfajta nyilatkozat, hiszen tele van kifejezett és rejtett szimbólumokkal, jelentésekkel. Ha viseljük, tudnunk kell, hogy hatással van az üzenetre, amit közvetítünk és arra, amit képviselünk.

Melyik ujjon viselik a pecsétgyűrűt? Általános szabályként két lehetőség van: gyűrűsujj vagy kisujj. A gyűrűsujjon a családi pecsétgyűrű által képviselt érzelmi kötődésről szól. A gyűrűsujj a kreativitással és a szerelemmel kapcsolatos. Ez az egyetlen ujj, aminek egy megszakítás nélküli vénája közvetlenül a szívhez vezet, ezért is viselnek jegygyűrűt ezen az ujjon. Amennyiben a kisujjunkat használjuk, akkor a családi címer értékeit és jelképeit tiszteljük. A kisujj az intelligenciával és a hűséggel van összefüggésben. Sok kultúrában a kisujjak összekapcsolását használják, amikor ígéretet tesznek egy másik személynek.

Lényeges, hogy melyik kézen van? Meg kell határozni, hogy melyik az aktív és a passzív kezünk. Az aktív kezünkön lévő gyűrűk egy tudatos gondolatmenethez kapcsolódnak. Az aktív kéz általában nagyobb jelentőséggel bír és jobban látható, mint a passzív kéz, így a kisujjon vagy gyűrűsujjon viselt pecsétgyűrű kiemeli a kéz láthatóságát és persze fontosságát. Másrészt a passzív oldalon lévő gyűrűk az ember tudatalattijával kapcsolatosak, ez erős intuíciót és nagyszerű hallgatási képességet mutatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Related Post