Modern plasztika Webáruház Mindig legyél precíz. Különösen ha motorolajat választasz…

Mindig legyél precíz. Különösen ha motorolajat választasz…


Alapvetően egy nagyvonalú embernek tartom magam. Bár nevezhetnénk ezt tulajdonképpen nemtörődömségnek is. És így már egészen más az akusztikája. A nagyvonalú ember mindig a holdat célozza meg és közben egyáltalán nem kicsinyes. A nemtörődöm ember pedig rossz olajat vásárol a kocsijába. Egy nem fiatal Renault Clio gépkocsim van. Az olajcserét évek óta mindig én magam végzem el. Az olaj megvásárlása közben nem igazán foglalkoztam a számokkal. Láttam, hogy mindenféle „w” betűk és különböző számok vannak, de én mindig azt vettem, amelyik éppen akciós.

Aztán egyszer megállt alattam a kocsi. Elővettem a kezelési leírását. Abban az szerepelt, hogy kizárólag 5w30 motorolaj használható benne. Elővettem a legutóbbi olajcserém során megmaradt flakont. A 0w30 felirat szerepelt rajta. No comment.

Másnap az első utam Budapest közismerten legjobb motorolaj szaküzletébe vezetett, az Olajwebshop óbudai boltjába. Elmeséltem az eladónak, hogy mi történt. Az Olajwebshop szakembere elmondta, hogy óriási szerencsém volt, hogy nem ment tönkre teljesen a motor. A motorolaj jelzésében az első szám a viszkozitást jelenti. Egészen más a belső súrlódása a 0 ill. az 5 jelzésű kenőanyagnak. Azonnal javasolt néhány megbízható 5w30 motorolaj készítményt a saját kínálatukból. Csak elismert nemzetközi gyártók magas minőségű, megbízható termékeit forgalmazzák: Liqui Moly, Mobil, Motul, Ecstar, Ford Motorcraft, BMW Twin Power, Eneos, GM Opel, Mannol, Castrol EDGE, Fuchs Titan, Total, Shell Helix. Imponáló lista, az Olajwebshop bizonyította számomra a hírnevét.

Kicsit el is bizonytalanodtam, nem akartam újra elkövetni azt a hibát, hogy rossz olajat választok. Az eladó természetesen azonnal a segítségemre sietett. Miután megkereste és megnézte a saját nyilvántartásukban a kocsim műszaki specifikációját, nagyon határozottan a Castrol EDGE motorolajat javasolta.

Beszélgetés közben alaposabban körülnéztem az üzletben. Örömmel láttam, hogy nemcsak motorolajat árusítanak, hanem tulajdonképpen egy komplex autósboltban vagyok. Természetesen azonnal vettem egy garnitúra olajszűrőt és egy levegőszűrőt is. Megkérdeztem az eladót, hogy esetleg kertigépbe való kenőanyagot nem forgalmaznak-e. Lelkesen bólogatott, hogy fűkaszába, kézi fűnyíróba, fűnyíró traktorba és motoros fűrészbe való olajat is árusítanak. Ekkor lepődtem meg az üzletben másodjára.

És azonnal tudtam, hogy lesz még harmadik meglepetésem is. És igazam lett. Ez akkor érkezett meg, amikor a fizetésre került a sor. Ugyanis nagyon baráti összeget mutatott a pénztárgép. Ezek szerint az Olajwebshop egyszerre képes profi és olcsó lenne. Egészen különleges képesség 2023-ban, amikor a kakaóscsiga árának a láttán is gyakran elsápadok.

Szóval először, de egészen biztosan nem utoljára vásároltam az Olajwebshop szaküzletében.

Vélemény, hozzászólás?

Related Post