Modern plasztika Szolgáltatás Meddig érvényes az energiatanúsítvány?

Meddig érvényes az energiatanúsítvány?


Sokan hallottunk már az energiatanúsítványról, amely egy fontos dokumentum a lakás- és ingatlanpiac világában. De vajon meddig érvényes ez a tanúsítvány, és mikor kell frissíteni? Ez az írásunk választ ad erre a kérdésre, és segít abban, hogy tisztább képet kapjunk arról, hogyan működik az energiahatékonysági besorolás rendszere hazánkban. Szóval készülj fel arra, hogy most bővül a tudásod erről a fontos témáról!

Mi az energiatanúsítvány?

Az energiatanúsítvány egy olyan dokumentum, amelyet a háztartásokban használt épületeknek kell készíteniük. Ez azt mutatja be, hogy az adott épület mennyire energiahatékony, és mennyi energia szükséges a fenntartásához. Az energiatanúsítványt idővel újra kell készíttetni, ugyanis egy idő után már nem érvényes, ahogy minden más dokumentum esetében, az energetikai tanúsítvány lejárta is fontos időpont.

Mit kell tudni az energiatanúsítványról?

Az energiatanúsítvány egy olyan dokumentum, amelyet az országban kötelezően el kell készíteni és fel kell tüntetni minden olyan épületen, amely új építésű, vagy legalább 10 éve nem volt felújítva. Az energiatanúsítvány célja az épületek energiafogyasztásának csökkentése és az energiaintenzív technológiák alkalmazásának növelése. Az energiatanúsítvány elkészítését követően az épület tulajdonosának meg kell tennie az energetikai szakember által javasolt energetikai fejlesztéseket.

Mikor jár le az energiatanúsítvány?

Az épület energiatanúsítványa 10 évig érvényes. A kibocsátás dátumától számított 10 éven belül újra kell kezdeni a tanúsítást, vagyis újabb energetikai felmérést kell végezni az energetikai tanúsítvány lejárta előtt.

Kire érdemes bízni ezt a feladatot?

Az e-tanusitas.eu csapata országos lefedettségű hálózattal rendelkezik, és minden szükséges képesítés és ismeret a rendelkezésükre áll ahhoz, hogy segíteni tudjanak nekünk az energetikai tanúsítvány lejárta előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Related Post