Modern plasztika Szolgáltatás Kazán karbantartás

Kazán karbantartás


Minden kazán esetén eljön az a pont, hogy ha szeretnénk, hogy a lehető legjobb hatásfokkal dolgozzon, akkor kazán karbantartást kell csinálnunk. Ez azonban nem egy olyan feladat, amelyet érdemes házilag, laikusként elvégezni. Ilyenkor keressünk fel egy szerelőt!

A kazán karbantartás időpontjával ne várjunk a fűtési szezon kezdetéig. Fontos, hogy a hideg napok előtt még ellenőriztessük és amennyiben kell, szereltessük meg kazánunkat. A legtöbb szerelő nyáron könnyebben elérhető, így nem lesz nehéz időpontot egyeztetnünk. A karbantartás megelőzi, hogy a szennyeződések felhalmozódjanak és korróziót okozzanak, illetve a fűtési rendszer teljes leállását.

A kazán karbantartás során el kell távolítani a port és szennyeződéseket a ventillátortól, ami a megelőző időkben odagyűlt. Az ott lévő szivacsot időről időre cserélni kell. A megfelelő készülék begyújtás érdekében ellenőrizni kell a begyújtó elektródát, esetleg ki is kell cserélni. A hőcserélő külső felületét le kell tisztítani. A víz oldalon ellenőrizni kell, mennyi szennyeződés és vízkő halmozódott fel. A vízkő mennyiségének növekedése negatívan befolyásolja a melegítés hatékonyságát, magyarán ugyanolyan meleg víz elkészítéshez több energiára van szükség. Ezt már a pénztárcánk is megérezné.

A kazán karbantartást nem érdemes halogatni. A kazán élettartamának meghosszabbítása és a hatékonyság fenntartása miatt évenként ellenőriztessük a készüléket. Ehhez válasszunk tapasztalt szakembert. Amennyiben olyan helyről vásároltuk a kazánt, a karbantartás bizonyos ideig garanciálisan történik. A költségeket figyelembe véve, a karbantartási munkálatok ára a szolgáltatótól függ. Általánosságban számoljunk egy bruttó 25 ezer forintos kiadással, de sajnos ehhez még hozzáadódik a kicserélt alkatrészek ára.

Ne sajnáljuk a kazán karbantartás árát, hisz így biztosítva van otthonunk melege a téli hónapokban! Keressen minket a gyors és szakszerű szervízért!

Vélemény, hozzászólás?

Related Post