Hidegburkolás lépésről lépésre
Modern plasztika Szolgáltatás Hidegburkolás lépésről lépésre szakemberrel vagy a nélkül

Hidegburkolás lépésről lépésre szakemberrel vagy a nélkül

Hidegburkolás lépésről lépésre

A lakás különböző helyiségeiben eltérő feltételek uralkodnak. Ez általában attól függ, hogy pontosan milyen igények szerint lesz kihasználva az adott tér. Nem mindegy ugyanis, hogy egy hálótól, előszobáról vagy esetenként fürdőről, konyháról beszélünk.

Azon környezetben, ahol nagyobb az esély a nedvesség megjelenésére a hidegburkolás lépésről lépésre történő kivitelezése komoly figyelmet érdemel. Voltaképpen ezen folyamat során a padló és fal burkolása valósul meg bizonyos mértékben. Amíg az aljzat teljes léptékében, addig az oldalsó tartóelemek csak részben biztosítanak fedést a felületegység arányában. A hidegburkolás lépésről lépésre azért kap kiemelt jelentőséget, mert csak a pontos rétegrend jelenlétében érhető el a vágyott hatás.

A vízzáró megoldás fontos, de nem mindegy, hogy milyen irányból esik komolyabb terhelés alá a terület. Egy kültéri terasz vagy éppen medence esetében az égből érkező áldást a talajból történő kapilláris víz felszívódása is kihívást jelent. A belterekben ezzel ellenétben az alapok alá helyezett töltések általában képesek megtörni ezt a hajszálcsövességet, így ezen részről védve van a burkolat.

A hidegburkolás lépésről lépésre tehát kapjon elegendő figyelmet minden tekintetben. Az aljzatkiegyenlítés, megfelelő vízszigetelés, a kellően jó tapadó felület kialakítása, majd pedig a tartós csempelapok és stílusos fuga alkalmazása mind odafigyelést követel meg. Profi alapanyagok felhasználásával és kellő hozzáértéssel szakember bevonása nélkül is megoldható a kivitelezés, de mester bevonásával a művelet egyszerűbbé válik.

Vélemény, hozzászólás?

Related Post