Modern plasztika Szolgáltatás Bizonyos esetekben nem a plasztika lesz a megoldás

Bizonyos esetekben nem a plasztika lesz a megoldás


Egyre többen választják a plasztikai beavatkozásokat, ha nem elégedettek magukkal. Egyre több ember csinál szépészeti beavatkozásokat, mint például mell műtét, orr műtét, szájfeltöltés, fiatalító beavatkozások. Ezzel nem is lenne gond, hiszen mindenki azt tesz a saját testével, amit szeretne és amiről úgy gondolja, hogy jó lesz neki. Viszont amikor már a természetesség elvész a sok műtét és beavatkozás miatt, akkor érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy ez még valóban megéri-e. Hiszen, ha egy műtét miatt nem oldódott meg az önértékelési problémánk vagy nem érzik úgy, hogy jobb lett az életük, akkor valószínűleg más lesz a megoldás.

Ilyen esetekben nem szégyen bevallani azt, hogy rosszul döntöttünk. Ugyan ezeket a beavatkozásokat nem tudjuk meg nem történté tenni, de elindulhatunk egy másik úton, mégpedig az önismeret útján. Ennek köszönhetően sok mindenre rájöhetünk magunkkal kapcsolatban és sokkal jobban el fogjuk tudni fogadni magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. A külső tulajdonságokat, ha nem tudunk rajtuk változtatni, akkor fogadjuk el. Ha sporttal, étkezéssel és odafigyeléssel ezen változtathatunk, akkor tegyük meg. Sokkal kifizetődőbb és olcsóbb is lesz, mint egy műtéti beavatkozás.

Ma már nagyon sok mindennek a bűvöletébe kerülhetünk és függővé válhatunk. Ilyen például az alkoholfüggőség, a drogfüggőség, a videójáték függőség stb. Ha valaki alkoholfüggőséggel küzd, akkor számos olyan segítő szervezetet talál, akikhez fordulhat. Ugyanez talán elmondható a drogfüggőkről is, de a többi függőségre még nem találták meg a tökéletes gyógymódot.

Az alkoholfüggőség nem csak annak rossz, aki függ tőle, hanem a környezetében élő emberek életét is megnehezíti. Végső soron pedig egészség károsodást is okoz, ezért mindenképp figyelni kell, hogy ne legyünk az alkohol áldozatai. Ha nagyon elkeseredünk vagy kilátástalannak látjuk a helyzetet, akkor mindig emlékeztetni kell magunkat, hogy mindenre van megoldás. Ha ezt mondogatjuk magunknak vagy esetleg megkérdezzük saját magunktól, hogy hogyan tudnánk megoldani az adott problémát, akkor egy kis idő után az agyunk gyártani fogja a lehetséges megoldásokat. Hiszen így lett megalkotva. A lényeg, hogy megfelelő gondolatokkal töltsük meg.

Ha valaki már alkoholfüggőségben szenved és a hagyományos leszokást segítő csoportos foglalkozások nem segítenek rajta, de meg van benne a kellő elhatározás és tenni akarás, akkor a Felépülők 28 napos programját érdemes lehet fontolóra venni.

A Felépülők csapatát olyan emberek alkotják, akik maguk is átélték az alkoholfüggőséget, éppen ezért tudják, hogy mit kell tenni a teljes és hosszútávú felépülés érdekében. Ha valaki valóban megszeretné változtatni az életét és újra józan szeretne lenni, de egyedül nem megy neki és profi segítségre van szüksége, akkor a Felépülők jó választás lehet.

És hogy miért Felépülők lett a nevük?

Úgy gondolják és tapasztalják, hogy az alkoholfüggőségből csak felépülni lehet. Ebből nem lehet meggyógyulni, az alkohol mindig ott lesz az életünkben és csábítani fog. Viszont az a jó hír, hogy fel lehet épülni a függőségből. Ha valaki már eljutott arra szintre, hogy felismerte változtatnia kell és ezért tenni is hajlandó, akkor már jó úton jár. Már csak meg kell találnia a számára megfelelő segítőket. Amennyiben komplex és valóban működőképes programra lenne szükséged, akkor a Felépülők oldalán mindenképp nézz szét.

A weboldalukon nagyon sok hasznos és fontos információ megtalálható ezért, ha azokat elolvasod, akkor szinte mindent tudni fogsz a bentlakásos programjukról.

A programról azt kell tudni, hogy 28 napig tart és meghatározott keretek segítik a bentlakókat, hogy az azonnali vágykielégítésnek ellen tudjanak állni. Szabályok segítik őket, hogy minél gyorsabban tudjanak fejlődni. Kiscsoportos foglalkozások is vannak a bent lét során. Ezeket a csoportokat 4-6 fő alkotja és úgy vannak kiválasztva az emberek, hogy a hasonló motivációval rendelkezők legyenek egy csoportban. Hiszen ennek köszönhetően egy támogató közösség tud létrejönni és akár egymást is tudják motiválni és előre vinni a felépülés útján.

A programba kerülést megelőzi egy állapotfelmérés, amit egy személyes beszélgetés keretén belül oldanak meg. Ezen az alkalmon fontos, hogy mindenki őszinte legyen, hiszen csak így tudnak valóban segítséget nyújtani. Sőt, ha azt állapítják meg, hogy az adott embernek nem a Felépülők 28 napos programja lesz a megoldás, akkor azt is elmondják. Mert nekik az a céljuk, hogy valóban segítsenek az embereknek. Ha úgy gondolják, hogy nem tudnak kellő segítséget adni, akkor sem hagynak senkit magára. Adnak elérhetőséget ahhoz az orvoshoz, akiről úgy gondolják, hogy hozzá érdemes lehet elmenni, hiszen az a szint, ahol az alkoholfüggőségben jár, az az ő szakterülete.

Hiszen az alkoholfüggőségnek több fokozata is van és nem mindegy, hogy az elején jár valaki vagy már a nagyon előrehaladott állapotban van. Mind a két esetben már módszert kell alkalmazni a leszokáshoz. Éppen ezért az állapotfelmérés ezért is nagyon fontos.

Csak olyan emberek vehetnek részt a 28 napos programban, akik hajlandók tenni a sikerért, őszintén tudnak beszélni a nehézségeikről és magukról, nyitottak a programra és meg van bennük a kellő tenni akarás. Ha ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik valaki, akkor nagy eséllyel sikeresen fogja befejezni a programot.

A programban résztvevők 70-75%-a jár sikerrel. Ez egy nagyon szép szám. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a program megalkotói maguk is átélték azt, amit a résztvevők, ezért olyan segítséget tudnak nyújtani, amit más nem. Illetve így a saját két szemükkel láthatnak több olyan embert is, akiknek sikerült felépülniük és hosszútávon józannak maradniuk. Az ingyenes utógondozásnak köszönhetően pedig hosszútávon is fenntartható a bent elért siker.

A 28 nap során a hozzátartozókkal is konzultálnak, illetve előadásokat tartanak nekik. Ez azért fontos, mert a felépülésben ők is fontos szerepet töltenek be. A környezetünk nagy hatással van ránk, ezért nem mindegy, hogy milyen emberek vesznek körbe minket. Lehetséges, hogy szeretteik próbálnák segíteni a függőséggel együtt élő embert, de nem tudják hogyan kell. Hiszen honnan is tudnák, amikor még sosem voltak ilyen helyzetben. Éppen ezért a Felépülők ezt felismerve a hozzátartozóknak is ad segítséget, hogy a felépült szerettüket hogyan támogassák.

Amennyiben úgy gondolod, hogy van olyan ember a környezetedben, akinek segítség lehet a Felépülők programja, akkor mindenképp mutasd meg neki ezt a lehetőséget. Ha nyitott a bentlakásos felépülést segítő programra, akkor első lépésként egy személyes találkozót kell egyeztetni a Felépülőkkel.

Ha valaki képes tenni is a változásért és mindent megtesz a siker érdekében, akkor az eredménye mindenképpen meglesz. Az első lépés ebben az esetben a felismerés és a telefonsóhívás lehet. Ne halogasd a változást. Ha ma elkezded, akkor máris elindultál a változás útján és annál hamarabb fogsz végig érni ezen az úton. Tégy meg mindent a józanságért és hagyd, hogy segíthessenek neked!

Vélemény, hozzászólás?

Related Post