Modern plasztika Szolgáltatás Tévhitek a lakásfelújítási támogatásról

Tévhitek a lakásfelújítási támogatásról


A 2021-es év egyik legjobban várt lehetősége a lakásfelújítási támogatás. Ám amilyen népszerű, olyan könnyen alakulnak ki tévhitek vele kapcsolatban. Tisztázzunk néhányat!

 Jelentős összeg a korszerűsítéshez

1. A teljes felújítás felét fizeti az állam.

Az állam a lakásfelújítási támogatással valóban a munkálatok maximum felét téríti meg 6 millió forintos összeghatárig, azaz legfeljebb 3 millió forintot utalnak át az igénylőnek.

2. Előre elutalják a pénzt.

Az otthonfelújítási támogatás utófinanszírozású. Azaz, az igénylőnek ki kell fizetnie a felújítás költségét. Az állam a számlák bemutatása után utal.

3. Akinek nincs pénze, bukta a lehetőséget.

Lehetséges lakásfelújítási hitelből fedezni a költségeket. Ez azt jelenti, hogy roppant kedvezményes feltételekkel kölcsönt vehetünk fel a munkálatokra. Majd az állam a számlák bemutatása után kifizeti a lakásfelújítási támogatást. Ez az összeg automatikusan csökkenti a felújítási hitel tőketartozását.

4. Többször is lehet kérni.

Az otthonfelújítási támogatás egyszer igényelhető.

5. Nagykorú gyermekre már nem kérhető a támogatás.

Nem probléma, ha a gyermek betöltötte a 18. életévét. Az otthonfelújítási támogatás szempontjából az a fontos, hogy ne töltse be a 25. életévét. Ez alól kivételt jelent, ha a gyermek megváltozott munkaképességű.

 

Vélemény, hozzászólás?

Related Post