okos otthon rendszerek
Modern plasztika Szolgáltatás Az okos otthon rendszerek megkönnyítik a hétköznapi életet

Az okos otthon rendszerek megkönnyítik a hétköznapi életet

okos otthon rendszerek

A hétköznapi élet egyre több területén terjed el az automatizáció és az előre beprogramozott működés. Az okos otthon rendszerek a háztartásokban vannak jelen és folyamatosan tanulják az ott lakók szokásait, időbeosztásukat, annak érdekében, hogy megkönnyítsék a mindennapi teendők elvégzését. Továbbá, biztonságosabbá és gazdaságossá teszik egy adott háztartás vezetését.

Az okos otthon rendszerek lényege, hogy a rákapcsolt eszközök a mobiltelefonon keresztül, távolról is vezérelhetővé válnak, ezáltal nem fog feleslegesen égni a villany vagy működni a fűtés/hűtés. Ezzel egy idő után jelentős költségmegtakarítás is elérhető, amellett, hogy jóval kényelmesebbé válnak a hétköznapok.

Az intelligens háztartási berendezések adják az okos otthon rendszerek alapját, mert természetesen a régi típusú készülékek nem tudnak kapcsolódni online a hálózathoz. A smart home egyik igen fontos alkotóeleme a mozgásérzékelő, ami fel tudja kapcsolni a villanyt, amennyiben valaki belép a helyiségbe, vagy éppen lehúzza a redőnyt és lejjebb veszi a fűtést, amikor nem tartózkodik senki otthon.

Az okos otthon rendszerek professzionális változatai képesek különbséget tenni az ott lakók és az idegenek között, ennek köszönhetően betörés esetén értesítik a hatóságokat az illetéktelen behatolásról. A konyha szintén okossá tehető, így a kávéfőző az előre megadott időpontra lefőzi a kávét, a hűtő figyelmeztet, ha valamelyik fontos alapanyag hiányzik és még bevásárlólistát is tud készíteni. Természetesen csak akkor működnek jól, amennyiben a készülékek össze vannak hangolva egy központi vezérlőegységen keresztül.

Vélemény, hozzászólás?

Related Post